ГоловнаПолітика

Тіллерсон обговорить ситуацію в Україні з лідерами європейських країн

Держсекретар США 21-27 січня відвідає Лондон, Париж, Варшаву, а також Давос.

Тіллерсон обговорить ситуацію в Україні з лідерами європейських країн
Фото: podrobnosti.ua

Держсекретар США Рекс Тіллерсон протягом наступного тижня відвідає країни Європи, де зустрінеться з представниками вищого керівництва цих держав і обговорить низку важливих зовнішньополітичних питань, у тому числі ситуацію в Україні.

Про це повідомила в четвер під час брифінгу у Вашингтоні прес-секретар Державного департаменту США Хезер Наверт, передає Укрінформ.

"Державний секретар Тіллерсон відвідає Лондон, Париж, Варшаву, а також Давос (Швейцарія) в період 21-27 січня", - зазначила представниця зовнішньополітичного відомства США.

За її словами, 21 січня Тіллерсон прибуде у Великобританію, де зустрінеться з міністром закордонних справ Борисом Джонсоном і радником з питань національної безпеки Марком Седвіллом. Сторони обговорять взаємодію в міжнародних питаннях, "у тому числі Іран, Сирію, Лівію, Північну Корею, а також Україну".

Уже 23 січня Тіллерсон відвідає Париж, де проведе зустріч із керівництвом країни для обговорення глобальних проблем, що викликають занепокоєння", у списку яких також зазначена ситуація в Україні.

З 24 до 26 січня держсекретар Рекс Тіллерсон приєднається до делегації на чолі з президентом США в Давосі, де відбудеться Всесвітній економічний форум.

Після цього 26 січня голова Держдепартаменту США відвідає Варшаву.

"Він зустрінеться з вищим керівництвом Польщі для обговорення низки питань, у тому числі двосторонніх відносин, глобальних викликів, регіональної безпеки та економічного процвітання", - зазначила прес-секретар Державного департаменту США.

Нагадаємо, раніше в січні Тіллерсон назвав Україну вирішальною у відносинах США з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram