ГоловнаПолітика

УЗ за півроку перевезла понад 13 тис. можливих "зайців" між Україною і Росією

Компанія могла недоотримати щонайменше 8 млн гривень.

УЗ за півроку перевезла понад 13 тис. можливих "зайців" між Україною і Росією
Фото: София Гаврилюк

Компанія "Укрзалізниця" за перші шість місяців 2017 року провезли в потягах між Україною і Росією щонайменше 13 тисяч можливих безквиткових пасажирів.

Це випливає з різниці між кількістю осіб, які перетнули кордон поїздом, і кількістю пасажирів, яких перевезла "Укрзалізниця".

Згідно з даними прикордонників, українсько-російський кордон пасажири перетнули 1,2 млн разів (в обидва боки), при цьому розріз для потягів виявився таким:

Водночас, згідно з даними від УЗ, пасажиропотік за 6 місяців був таким:

Дані прикордонників враховують персонал поїздів, якого не вказано в даних "Укрзалізниці", яка рахує тільки пасажирів. Ця різниця повинна бути однаковою на виїзд і в'їзд, але це не так. Різниця між не-пасажирами, які виїхали і в'їхали в потягах, становить:

№5/6 Київ - Москва - 100 осіб

№55/56 Хмельницький, Жмеринка - Москва - 2,6 тисячі осіб

№23/24 Одеса - Москва - 2,3 тисячі

№61/62 Херсон, Миколаїв - Москва - 0,5 тисячі

№73/74 Кривий Ріг, Дніпро - Москва - 1,8 тисячі

№19/20 Харків, Суми, Кременчук - Москва - 1,4 тисячі

№73/74 Чернівці, Івано-Франківськ, Ковель, Львів - Москва - 4,5 тисячі

Загальна різниця - 13,2 тисячі.

Квиток з Києва до Москви в плацкартному вагоні коштує трохи більше за 1700 гривень, а мінімальна міжміська відстань з українського Конотопа до російської Суземки - 600 гривень. Тобто УЗ могла недоотримати мінімум 8 млн гривень від перевезення безквиткових пасажирів за півроку.

Працівники потягових бригад московських поїздів розповіли журналісту LB.ua, що безквиткові пасажири - не єдина схема додаткового заробітку. У багатьох провідників і начальників, які постійно їздять до Москви, є своя база клієнтів, які купують квитки в плацкартні вагони, але за неофіційну доплату провідники переводять їх у купейні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram