ГоловнаПолітика

Порошенко нагородив гвардійця, який надав першу допомогу пораненій жінці біля Кабміну

"На моє тверде переконання, саме так має діяти український воїн". 

Порошенко нагородив гвардійця, який надав першу допомогу пораненій жінці біля Кабміну
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко 25 серпня нагородив військовослужбовця Національної гвардії Сергія Добровольського медаллю "За врятоване життя". Напередодні він першим опинився на місці вибуху на вулиці Грушевського в Києві і надав медичну допомогу пораненій жінці.

"Я вчора був приємно здивований вашими професійними діями під час злочину, який негідники, злочинці скоїли  проти сім'ї героя України. Ви не розгубилися, взяли ситуацію під контроль і надали першу необхідну допомогу. І на моє тверде переконання, саме так має діяти український воїн", - заявив Порошенко.

Добровольський своєю чергою розповів Президенту, що опинився на Грушевського, повертаючись з товаришами по службі до пункту постійної дислокації. "Проїжджаючи Кабінет Міністрів, ми побачили, що з правого боку вулиці на пагорбі прогримів вибух. На наших очах, метрів за 15-20 попереду. Після вибуху жінка і чоловік упали", - сказав він. Капітан Добровольський зупинив службовий автобус і разом з лейтенантом НГУ підбіг до постраждалих і надав їм першу медичну допомогу. За його наказом виставили оточення, викликали медиків і наряд патрульної поліції.

Нагадаємо, 24 серпня в Києві на вулиці Грушевського стався вибух, унаслідок якого постраждали троє людей - родичі героя України снайпера Валерія Чібінеєва. За фактом вибуху порушено кримінальне провадження за статтею "замах на вбивство".  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram