ГоловнаПолітика

Порошенко відкрив телевежу в Бахмутівці Луганської області

Жителі Луганська зможуть побачити українське телебачення і почути радіо.

Президент Петро Порошенко взяв участь у відкритті нової 134-метрової радіотелевізійної станції, розташованої поблизу села Бахмутівка Новоайдарського району Луганської області.

"Жителі тимчасово окупованого Луганська нарешті зможуть побачити українське телебачення і почути наше радіо. На цьому ми не зупиняємося - найближчим часом продовжимо роботу для того, щоб кожному українцеві було гарантовано право на вільну інформацію, на свободу слова. Це сприятиме єднанню і становленню миру!" - наводяться на сайті Луганської обладміністрації слова Порошенка.

Вежа обладнана передавачами потужністю 1 кВт та 5 кВт, виділено два мультиплекси, що вже зараз дозволяє транслювати 12 цифрових телеканалів і 4 FM-радіостанції. Надалі їхня кількість буде збільшуватися.

Будівництво вежі обійшлося обласному бюджету в 17 млн грн.

Антенно-щоглову споруду заввишки 134 м було передано Луганській області за рахунок міжнародної технічної допомоги за сприяння Міністерства інформаційної політики України. Металеву конструкцію отримали від уряду США.

Нагадаємо, побудована на початку року Чонгарська телерадіовежа із 17 серпня в тестовому режимі почала транслювати на Крим п'ять українських телеканалів: "UА: КРИМ", Чорноморську ТРК, ICTV, "5 канал", "Тоніс".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram