ГоловнаПолітика

Мати російського військового Агєєва пустили до сина

СБУ сподівається, що жінка розповість правду на батьківщині.

Служба безпеки України організувала в суботу зустріч російського військовослужбовця Віктора Агєєва, затриманого на Донбасі, з його матір'ю.

Про це на брифінгу повідомив голова СБУ Василь Грицак.

"Просто зараз проходить зустріч Агєєва з матір'ю ", - сказав він.

Фото: facebook.com/konagen

Грицак сподівається, що після цієї зустрічі мати військовослужбовця розповість на батьківщині правду про російських військовослужбовців на Донбасі і звернеться до Президента Росії Володимира Путіна.

Нагадаємо, Світлана Агєєва приїхала в Україну 21 липня. Водночас прикордонники як виняток впустили матір військового за внутрішнім російським паспортом.

Агєєва утримують в СІЗО Старобільська. Йому і трьом іншим бойовикам, які разом з ним потрапили в полон, обрано запобіжний захід за статтею "терористичний акт". Справу за статтею "Терористичний акт" розслідує слідчий відділ управління СБУ в Луганській області, а процесуальне керівництво здійснює Військова прокуратура України.

24 червня біля Жолобка Луганської області сили АТО ліквідували двох і взяли в полон чотирьох диверсантів. Серед загиблих був командир ДРГ - кадровий російський офіцер Олександр Щербак, серед полонених - Агєєв.

Те, що Віктор Агєєв - військовослужбовець-контрактник ЗС РФ, підтвердив і він сам, і його мати, і його друзі, і колишні товариші по службі. Після строкової служби він залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року. Через чотири дні після цього його відправили на Донбас.

Міноборони Росії офіційно відмовилося від Агеєва, стверджуючи, що він не перебував на службі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram