ГоловнаПолітика

Путін відмовився вітати лідерів України та Грузії з Днем перемоги над нацизмом

Президент РФ закликав не допустити "спотворення історії".

Путін відмовився вітати лідерів України та Грузії з Днем перемоги над нацизмом
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін у своєму привітанні із 72-річчям перемоги над нацизмом у Другій світовій війні проігнорував лідерів України та Грузії.

"Володимир Путін привітав лідерів Азербайджану, Вірменії, Білорусії, Казахстану, Киргизії, Молдавії, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Абхазії, Південної Осетії, а також громадян Грузії й України з 72-ю річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні", - йдеться в привітанні Путіна, опублікованому на сайті Кремля.

У вітальних листах президента РФ сказано, що День перемоги - "священна дата і символ героїзму наших батьків і дідів, які воювали пліч-о-пліч на фронтах війни і самовіддано трудилися в тилу в ім'я порятунку Батьківщини і всього людства від фашизму".

Путін особливо відзначив, що не можна допустити спроб "спотворення історії, виправдання злочинних діянь фашизму і нацизму".

Нагадаємо, що, незважаючи на те, що Росія визнала результати виборів президента України 2014 року, Путін у своїх привітаннях не згадує президента Петра Порошенка.

Відносини з Грузією у Росії зіпсувалися в серпні 2008 року, коли російські війська спільно з південноосетинськими формуваннями витіснили грузинські війська з Південної Осетії, яка офіційно є частиною Грузії. Пізніше Росія визнала незалежність Південної Осетії і Абхазії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram