ГоловнаПолітика

Головач і Кацуба дали свідчення проти Януковича і його оточення

Колишній начальник податкової міліції вже отримав умовний термін і вийшов на волю.

Головач і Кацуба дали свідчення проти Януковича і його оточення
Александр Кацуба
Фото: Facebook/Лариса Сарган

Колишній заступник голови Державної податкової служби Андрій Головач і колишній заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Олександр Кацуба пішли на угоду зі слідством.

Про це на прес-конференції в середу заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"[Головач] визнав себе винним у функціонуванні організованого злочинного угруповання на чолі з Януковичем і Клименком, дав дуже багато свідчень на керівників цього злочинного угруповання. А після цього сплатив у Державне казначейство 130 млн гривень", - заявив він.

За це Головач отримав умовний термін на 5 років, повідомив раніше ТСН.

"Пан Кацуба написав на мене заяву про бажання укласти угоду і дати свідчення на тих, хто завдав збитків державі під час функціонування підприємства "Україна-2020" - 0,5 млрд гривень в операціях з підакцизними товарами, а також з нафтовими вишками, встановленими в Чорному морі", - сказав Луценко.

14 лютого Кацуба сплатив 100 млн гривень. Поки що угоду не затверджено судом і вирок йому не винесено.

Нагадаємо, Головача звинувачували у справі про незаконне відшкодування ПДВ компаніям "Сім'ї" на суму понад 3 млрд гривень (ст. 209 КК України - відмивання доходів).

Кацубу підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ст. 255 (створення злочинної організації) та ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram