ГоловнаПолітика

МЗС вимагає від РФ розслідувати обстріл українського літака з "вишок Бойка"

Україна назвала дії Росії провокацією.

МЗС вимагає від РФ розслідувати обстріл українського літака з "вишок Бойка"
Фото: http://zakonplus.com.ua

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест зовнішньополітичному відомству Росії у зв'язку з обстрілом 1 лютого транспортного літака Військово-морських сил ЗСУ Ан-26 над Чорним морем.

"На додаток до попередніх заяв українських офіційних осіб, за результатами проведеного розслідування всіх фактів і обставин Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест Міністерству закордонних справ Російської Федерації у зв'язку з черговою провокацією з боку РФ - обстрілом 1 лютого 2017 року транспортного літака Військово-морських сил Збройних сил України Ан-26, який здійснював тренувальний політ в районі Одеського газового родовища у виключній (морській) економічній зоні України", - йдеться в коментарі МЗС.

У відомстві підкреслили, що російській стороні висловлено категоричну вимогу припинити міжнародно-протиправні дії проти державного суверенітету і територіальної цілісності України, зокрема збройні провокації в морській економічній зоні нашої держави, "які тягнуть за собою міжнародно-правову відповідальність винних у їх скоєнні осіб, розслідувати цей інцидент і покарати винних".

Нагадаємо, транспортний літак ВМС ЗСУ Ан-26 був обстріляний зі стрілецької зброї в межах Одеського газового родовища з раніше захоплених Російською Федерацією бурових вишок, повідомив у середу міністр оборони Степан Полторак. Екіпаж не постраждав. На літаку є пошкодження від кулі.

За словами Полторака, екіпаж зафіксував роботу радіолокаційної станції РФ в активному режимі, що зазвичай використовується для наведення ракет систем протиповітряної оборони. Після повернення літака на аеродром під час зовнішнього огляду виявлено 3-см кульовий отвір - наслідок обстрілу повітряного судна зі стрілецької зброї.

У Росії заявили, що з бурових вишок стріляли з сигнального пістолета.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram