ГоловнаПолітика

У Київраді погодили перейменування 16 вулиць

Проспект Героїв Сталінграда запропоновано зробити вулицею Володимира Івасюка.

У Київраді погодили перейменування 16 вулиць
Киевсовет

Постійна комісія Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних і міжнародних зв'язків на засіданні 24 січня погодила проект рішення про перейменування низки вулиць.

Як повідомляють на сайті Київради, провулку Ладо Кецховелі в Подільському районі запропоновано повернути історичну назву - провулок Воздвиженський.

Бульвар Дружби Народів хочуть перейменувати в бульвар Миколи Міхновського, а бульвар Михайла Кольцова - в бульвар Миколи Руденка.

Вулиця Гайдара може стати вулицею Сім'ї Прахових, вул. Генерала Наумова - вул. Людмили Фої, вул. Маршала Тимошенка - вул. Миколи Кагарлицького, вул. Московська - вул. Дмитра Годзенка.

Вулицю Новоросійську запропоновано перейменувати в Опришківську, вул. Олександра Горовиця - в вул. Василя Барки, вул. Петровського - у вул. Василя Щавинського, вул. Пугачова - у вул. Академіка Ромоданова, вул. Семашка - у вул. Миколи Павлушкова, вул. Тропініна - у вул. Якубенківську.

Провулок Делегатський може стати провулком Федоровським, провулок Михайла Реута - провулком Памви Беринди.

Проспект Героїв Сталінграда запропоновано зробити вулицею Володимира Івасюка.

Відповідні перейменування повинна затвердити ще Київрада на пленарному засіданні.

Нагадаємо, Україна перейменувала 987 населених пунктів і понад 51 тисячу вулиць, площ, скверів протягом декомунізації. Також були демонтовані 2389 пам'ятників і пам'ятних знаків, у тому числі 1320 - встановлених на честь Леніна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram