ГоловнаПолітика

Порошенко відкинув ідею відмови від Донбасу

Президент виключив зміну Конституції до повного припинення вогню.

Порошенко відкинув ідею відмови від Донбасу
Фото: twitter.com/poroshenko

Президент Петро Порошенко жорстко розкритикував ідею деяких політиків відмовитися від Донбасу.

"Як не сумно говорити про це в День соборності, але у нас є політичні сили, які в ретельно завуальованій формі пропонують нам відмовитися від Донбасу ... Хочу адресувати цим політикам питання: панове, а ви збирали ці території, щоб ними розкидатися?" - заявив він на урочистостях з нагоди Дня соборності України в неділю в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Порошенко зазначив, що ці політсили закликають "поводитися з жителями окупованих районів, як ніби вони вже не наші українські громадяни".

"Така стратегія 100% до миру не приведе. Мета Росії - не Донецьк чи Луганськ, мета Росії - вся Україна, а не тільки Крим або Севастополь", - сказав президент.

Порошенко заявив, що до вирішення питання безпеки щодо врегулювання ситуації на Донбасі зміни до Конституції вноситися не будуть.

"До вирішення цих проблем на порядку денному не стоять і не будуть стояти політичні питання, в тому числі це стосується і змін до Конституції", - сказав він.

Також він повідомив, що в найближчі дні відбудеться засідання РНБО, на якому буде розглядатися питання оборонного замовлення на 2017 рік.

Нагадаємо, на урочистостях з нагоди Дня соборності Порошенко присвоїв Володимиру Жемчугову звання Герой України. Президент заявив, що Жемчугов провів 30 спецоперацій в тилу ворога.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram