ГоловнаПолітика

Тука: є чимало фактів, що підтверджують готовність Кремля "здати" Донбас

"Україна поверне контроль над окупованою територією до середини 2018 року".

Тука: є чимало фактів, що підтверджують готовність Кремля "здати" Донбас
Фото: 24tv.ua

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука переконаний, що Україна поверне контроль над окупованою територією Донбасу в 2017 році, або максимум у середині 2018 року.

Про це він розповів "Новому времени".

"На сьогодні Росія готова віддати Донбас тільки на своїх умовах. Однак, упевнений, Україні вдасться перейняти ініціативу і реалізувати свій сценарій повернення окупованих територій. Дуже сподіваюся, що це відбудеться вже наступного року, максимум - до середини 2018 року", - зазначив Тука.

Він також наголосив, що для цього важливо зберегти підтримку Європи та Сполучених Штатів Америки.

"Є чимало фактів, що підтверджують готовність Кремля «здати» Донбас. РФ не бачить ці території в своєму складі. Один із найпростіших доказів виявляється при елементарному порівнянні діяльності російських окупантів у Криму і на Донбасі. На Донбасі відбувається повальне мародерство, знищення підприємств. Вони фактично прирікають регіон на економічне вимирання. У Криму такого не спостерігається. Російська влада, навпаки, змушує великі приватні компанії інвестувати в кримські бізнес-проекти та інфраструктурні об'єкти. І в цьому принципова різниця", - сказав Тука.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що 2017 рік стане переломним у питанні звільнення окупованих територій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram