ГоловнаПолітика

Нацполіція довела законність переатестації

Результати буде оголошено в понеділок.

Нацполіція довела законність переатестації
Фото: www.mvs.gov.ua

В Україні завершилася переатестація співробітників правоохоронних органів, результати якої буде оголошено в понеділок, 3 жовтня.

Про це повідомила голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе в Фейсбуці.

"Перемога! Ми кілька місяців билися з профспілкою атестованих співробітників органів внутрішніх справ щодо законності наказу №1465, який регулює процедуру атестації. Профспілка хотіла визнати наказ незаконним і, відповідно, анулювати всі рішення атестаційних комісій. Але 28 вересня окружний адміністративний суд визнав наказ законним", - написала Деканоїдзе.

"Спасибі нашому правовому департаменту, який багато місяців працював над цим питанням, і всім громадським активістам, і адвокатам, які брали участь у захисті за цим позовом... У понеділок буде оголошено результати атестації по всій Україні", - додала голова Нацполіції.

Нагадаємо, в липні Деканоїдзе повідомила, що в Україні 4 тис. поліцейських не змогли пройти переатестацію.

Вищий адмінсуд розглядає близько 100 справ про поновлення на посаді колишніх поліцейських, які не пройшли переатестацію. В адмінсудах нижчих інстанцій Києва на розгляді є понад 500 справ. Тим часом голова МВС Арсен Аваков заявив, що відновлені через суди міліціонери не будуть працювати в Нацполіції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram