ГоловнаПолітика

В антикорупційному комітеті ВР визнали відновлення на посаді прокурора сил АТО Кулика абсурдом

Найбільшою загрозою голова комітету назвав те, що справи НАБУ будуть знищувати в судах.

В антикорупційному комітеті ВР визнали відновлення на посаді прокурора сил АТО Кулика абсурдом
Фото: Сергей Нужненко

Комітет Верховної Ради з питань протидії та запобігання корупції вважає абсурдом рішення Апеляційного суду Києва про поновлення на посаді військового прокурора АТО Костянтина Кулика і бачить загрози подібним розслідуванням у зв'язку з саботажем із боку суддів.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Якщо військовий прокурор, головний прокурор у зоні АТО, не може тиснути на свідків, то хто тоді може тиснути на слідство? Якщо він не може тиснути на підлеглих, то хто тоді може? Зрозуміло, що це абсурдне рішення суду, але інформація така", - сказав голова комітету Єгор Соболєв на засіданні в середу.

Разом із тим він повідомив присутнім на засіданні комітету народним депутатам, що в середу Апеляційний суд Києва скасував попереднє рішення суду про відсторонення від роботи Кулика.

"Це найбільша загроза - що всі справи Антикорупційного бюро будуть знищувати в судах ... Це велике питання - як подолати цей саботаж суддів", - сказав Соболєв.

Раніше повідомляли, що Апеляційний суд Києва поновив на посаді прокурора сил АТО Костянтина Кулика, якого підозрюють у незаконному збагаченні.

Нагадаємо, 4 липня Солом'янський районний суд Києва за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро відсторонив Кулика від посади на два місяці, до 4 вересня.

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру Кулику за ч. 2 ст. 368-2 Кримінального кодексу (незаконне збагачення). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Кулику інкриміновано покупку дорогої нерухомості, що не відповідає рівню його доходів. Окрім того, в документі йдеться, що Кулик не вказав у декларації за 2013 рік авто Toyota Land Cruiser 100, яким він почав користуватися в 2010 році на підставі довіреності, виданої Жиліним Володимиром - батьком одного з лідерів терористичної організації "Оплот" Євгена Жиліна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram