ГоловнаПолітика

Банківський комітет вимагає зустрічі з Луценком стосовно Гонтаревої

До голови НАБУ є питання з приводу минулої і нинішньої політики НБУ.

Банківський комітет вимагає зустрічі з Луценком стосовно Гонтаревої
Сергей Рыбалка
Фото: liashko.ua

Співпрацю Валерії Гонтаревої з компаніями Сергія Арбузова, через які відмивалися гроші "сім'ї" Януковича, розглянуть на комітеті Верховної Ради з фінансової політики і банківської діяльності. Про це заявив голова комітету Сергій Рибалка, пише Главком.

"Ми отримали цю інформацію. Сьогодні в нас буде комітет, і ми порадимося, як можемо реагувати. Але, на жаль, у нас немає таких повноважень, щоб щось розслідувати або щось вимагати. Скільки ми вже звернень писали про всі кричущі факти, що стосуються і рефінансування банків і банків, які «складаються». Відповідей навіть від Генеральної прокуратури ми не отримували", - заявив Рибак.

За його словами, комітет розраховує на зустріч із цього приводу з генеральним прокурором Юрієм Луценком.

"При всій повазі до генерального прокурора, я три тижні хочу з ним зустрітися з робочих питань і щодо зловживань. У мене купа запитань. Але, на жаль, Юрій Віталійович не може знайти час для того, щоб поговорити з головою комітету на цю тему", - зазначив Рибак.

Як стверджує нардеп, до Гонтаревої є питання не тільки щодо минулої, але і щодо нинішньої політики НБУ.

"Ще рік тому, коли вона говорила, що банкопад завершився. Але ми бачимо, що він триває. Ніхто з банкірів не знає, хто буде наступний. Як нести гроші в банки, якщо ніхто не розуміє. Банки продовжують падати, і ніхто не знає, хто наступний. На жаль, така в нас ситуація. Вона нас абсолютно не влаштовує, і ми вважаємо, що її треба повністю міняти", - сказав Рибак.

Раніше народний депутат, член комітету з фінансової політики і банківської діяльності ВР Максим Поляков закликав Національне антикорупційне бюро України негайно розпочати перевірку опублікованих у ЗМІ фактів, які демонструють зв'язок голови Нацбанку Валерії Гонтаревої з мільярдами "сім'ї" Януковича, арештованими в "Ощадбанку".

"Гонтарева - високопоставлений чиновник. У нас держава витрачає сотні мільйонів на НАБУ, утримує армію чиновників. Ось нехай займатимуться не популізмом або піаром, а конкретним розслідуванням. Якщо ці звинувачення підтвердяться, в першу чергу людину повинні звільнити з роботи, а потім вона повинна понести за це кримінальну відповідальність. Адже мова про великі цифри, там посилання на сотні мільйонів. На жаль, у нас немає прикладів відсторонення високопоставлених чиновників, яким дали реальний термін із реальним покаранням", - сказав парламентарій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram