ГоловнаПолітика

Яценюк: МВФ високо оцінив роботу України за останні 2,5 року

Колишній прем'єр повідомив, що третій транш надійде протягом найближчих тижнів.

Яценюк: МВФ високо оцінив роботу України за останні 2,5 року
Фото: nfront.org.ua

Колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся у Вашингтоні з першим заступником виконавчого директора Міжнародного валютного фонду Девідом Ліптоном.

Як повідомляє прес-служба партії "Народний фронт", яку очолює Яценюк, під час розмови Ліптон високо оцінив роботу, проведену Україною за останні 2,5 року. "Українська економіка нарешті почала демонструвати зростання. Суттєво зменшилась інфляція. І Міжнародний валютний фонд дуже високо це оцінює", - розповів Яценюк за підсумками зустрічі.

Він підкреслив, що МВФ виділяє гроші "тільки під проведені реформи, прийняті закони і зміни в країні".

Яценюк наголосив, що протягом найближчих тижнів МВФ виділить Україні новий транш, до якого також прив'язані виділення кредитних гарантій від США і фінансова підтримка від Європейського Союзу. "Я знаю, що практично завершено всі технічні консультації стосовно меморандуму. Тільки-но він буде підписаний, буде прийнято рішення Ради директорів в найкоротші терміни... Це дуже великий пакет фінансової допомоги, який дозволить далі стабілізувати економіку", - сказав він.

Для цього, підкреслив він, потрібна підтримка українського парламенту: "Уряд вимагає політичної відповідальності і політичної підтримки членів парламенту".

Нагадаємо, що третій транш МВФ становитиме 1 млрд доларів, загалом до кінця року Україна очікує отримати від фонду 1,7 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram