ГоловнаПолітика

У НФ звинуватили Ситника в піарі та провалі роботи НАБУ

Депутати незадоволені небажанням директора бюро звітувати в Раді.

У НФ звинуватили Ситника в піарі та провалі роботи НАБУ
Максим Поляков
Фото: procherk.info

Депутат від "Народного фронту" Максим Поляков звинуватив директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника в піарі та провалі роботи НАБУ.

Про це нардеп написав в блозі на "Цензор.нет", коментуючи недавні заяви Ситника в ефірі "5 каналу".

"Ситник в істеричному стилі відмовився до серпня звітувати перед Верховною Радою і пояснювати депутатам причини провалу боротьби з корупцією. Ніяких фактів, жодних пояснень, чому за півроку очолювана ним армія співробітників НАБУ передала в суд до 15 справ на дрібних чиновників - і з жодної немає судового вироку. Тільки хамство до народних депутатів і небажання нести відповідальність", - зазначив Поляков.

"Разом з тим головний антикорупціонер зверхньо заявив, що згідно із законом НАБУ звітує тільки в лютому і серпні. І додав, що йому дивно чути різкі заяви від депутатів, яких він «не знає», які, «не написавши жодного закону, починають кричати саме тоді, коли починають чіпати найбільш болючі теми, газову сферу». І проникливо припустив, що «Народний фронт» в подальшому «ще більше буде кричати»", - обурився депутат.

"По-перше, якщо хтось і кричить, то це пан Ситник, якому дуже не хочеться звітувати перед парламентом - тому що звітувати нічим. По-друге, директор НАБУ чомусь вважає, що він на особливому положенні і може займатися піаром замість боротьби з корупцією. Відмова від звіту в парламенті стане визнанням бездіяльності головного антикорупційного відомства і його керівника", - вважає Поляков.

"По-третє, дивно чути, що пан Ситник не знає лідера Радикальної партії Олега Ляшка, який один з найпродуктивніших депутатів в плані законопроектів і першим зробив різку заяву,  викликаючи директора НАБУ на парламентський килим. По-четверте, «Народний фронт» дійсно не мовчатиме про провал боротьби з корупцією НАБУ і його директором Ситником, яку він замінює піаром. Ми голосували за виділення Верховною Радою сотень мільйонів гривень на роботу НАБУ - і куди йдуть ці гроші? А в «Укргазвидобуванні» саме депутат НФ Тетяна Чорновол ще рік тому виявила корупційні схеми. Чому Ситник мовчав цілий рік, коли Тетяна зачепила газову тему? Тому що зараз потрібно відвернути увагу від корупції у вищих ешелонах нинішньої влади? Або «намалювати» щось хоч трохи схоже на роботу?"- заявив представник НФ.

Він позитивно оцінив розслідування діяльності попереднього керівництва "Укргазвидобування". Водночас Поляков зазначив, що НАБУ не розслідує зловживання нового керівництва, про які багато повідомляли депутати з різних фракцій - зокрема, "Свободи", "Самопомочі". "Навіть після оприлюднення мною загрозливої інформації про те, що нове керівництво "Укргазвидобування" було готове через хитро розписаний тендер здати Кремлю всю технічну документацію, в якій детально розписано перспективи України в газовій сфері ..."- заявив депутат.

Максим Поляков також вказав, що "слідчий суддя Печерського районного суду Києва задовольнив скаргу народного депутата Ігоря Луценка і зобов'язав Генеральну прокуратуру України порушити кримінальне провадження щодо директора НАБУ Артема Ситника, в діях якого вбачаються ознаки низки корупційних злочинів, скоєних в інтересах приватного підприємця Віталія Шабуніна і тричі судимого підприємця Дмитра Шерембея. Так ось, пане Ситник: Ігор Луценко не з "Народного фронту", він з фракції "Батьківщина". Чи не забагато фракцій парламенту вважають, що ви завалили роботу?" - задався питанням нардеп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram