ГоловнаПолітика

Питання про підвищення пенсійного віку в проекті меморандуму з МВФ немає, - Розенко

Для збільшення доходів Пенсійного фонду є інші ресурси, зазначив міністр.

Питання про підвищення пенсійного віку в проекті меморандуму з МВФ немає, - Розенко
Фото: dyvys.in

Міжнародний валютний фонд постійно порушує питання підвищення пенсійного віку в Україні, але цього пункту в проекті меморандуму немає.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ця тема постійно порушується, але ми постійно говоримо, і ми доводимо це МВФ, що наше бачення реформи пенсійної системи полягає в тому, що дефіцит Пенсійного фонду можна і треба долати не за рахунок зміни формули чи параметрів пенсійної системи", - сказав Розенко.

За його словами, зараз є ресурс для збільшення доходів Пенсійного фонду за рахунок детінізації доходів і збільшення кількості платників єдиного соціального внеску.

"Підвищення пенсійного віку не дасть сьогодні реального ефекту, який може реально скоротити дефіцит бюджету ПФ", - сказав віце-прем'єр.

Він також зазначив, що уряд України таку можливість не розглядає і має намір доводити МВФ її недоцільність.

"Це питання порушується, але на сьогодні в меморандумі цього немає. Переговори ще тривають, і остаточного тексту немає, але вдалося досягти компромісного рішення, щоб із меморандуму ці питання жорсткої прив'язки до підвищення пенсійного віку все-таки прибрати", - додав він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Україна отримає від МВФ цього року тільки 1,7 млрд доларів.

Відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України на $17 млрд спочатку передбачала проведення щоквартального перегляду програми, виділення Києву 2015 року чотирьох траншів, 2016 року - ще чотирьох. Однак дотепер країна отримала лише перший транш на $5 млрд і другий транш на $1,7 млрд.

З 10 по 18 травня в Україні працювала місія МВФ, підсумком візиту стала домовленість про другий перегляд кредитної програми, який повинен завершитися виділенням грошей у липні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram