ГоловнаПолітика

Аксьонов заявив про успішний розвиток Криму в умовах санкцій

Кримські товари і послуги користуються попитом на загальноукраїнському ринку.

Голова окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов заявив, що економіка анексованого Росією півострова успішно розвивається в умовах санкцій.

Про це Аксьонов написав у facebook.

"Російський Крим успішно розвивається в умовах санкцій більш ніж два роки. За цей час в економіці і соціальній сфері зроблено більше, ніж за попередні чверть століття. Кримські товари і послуги користуються попитом на загальноросійському ринку. Інвестиції обчислюються десятками мільярдів рублів, а число учасників вільної економічної зони перевалило за п'ять сотень", - написав "голова" Криму.

За його словами, закордонні інвестори також проявляють до регіону великий інтерес, хоча і вважають за краще це не афішувати, працюючи через афілійовані структури

"На економіку півострова санкції особливо не впливають. Європейських інвестицій на півострові і в українські часи було небагато, а туристів з Європи - ще менше. Тож ми практично нічого не втратили", - вважає Аксьонов.

Раніше повідомляли, що Європейський Союз у п'ятницю продовжив санкції, пов'язані з незаконною анексією Криму Російською Федерацією.

Нагадаємо, щодо Росії діють три пакети санкцій Євросоюзу. Першими були введені індивідуальні санкції проти громадян Росії і України, яких Європа вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України. Ці санкції продовжено до 15 вересня 2016 року. Економічні санкції діють до 31 липня 2016 року. Термін дії санкції проти Криму закінчувався 23 червня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram