ГоловнаПолітика

У Харківській області відбулося засідання Ради регіонального розвитку

Розглядали питання економіки і безпеки.

У Харківській області відбулося засідання Ради регіонального розвитку
Фото: kharkivoda.gov.ua

У середу, 20 квітня, відбулося засідання Харківської ради регіонального розвитку, на якому керівництво регіону обговорило з представниками промисловості, агросектору, силових структур і районних адміністрацій стратегічні питання життя області.

На порядку денному було два блоки питань: економічний і блок питань, пов'язаних із гарантуванням безпеки в регіоні. Зокрема, члени Ради обговорили забезпечення реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року та реалізацію в регіоні трьох програм безпеки, ухвалених на останній сесії обласної ради.

Частина порушених питань вимагає рішення на національному рівні, зазначила головуюча на засіданні заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

"Деякі проблеми ми не зможемо вирішити без реагування Кабінету Міністрів і відповідних підрозділів центральних органів виконавчої влади", - наголосила Світлична.

У зв'язку з цим Рада вирішила прийняти відразу декілька звернень до Кабінету Міністрів України. У тому числі Кабміну вирішили нагадати про необхідність розробити комплексну програму розвитку промисловості.

"На сьогодні в Україні немає жодної програми, яка показувала би стратегію розвитку промисловості. Дія всіх попередніх профільних програм закінчилася в 2010-2012 роках. Харків є великим машинобудівним і промисловим центром, і ми не можемо стояти осторонь цих процесів. На рівні обладміністрації ми робимо все для того, щоб підтримати роботу підприємств, але стратегічне бачення розвитку цієї галузі однозначно повинен визначати Кабінет Міністрів", - зазначила заступник голови Харківської ОДА.

Також до Києва звернулися з проханням розглянути відновлення дії спецрежиму ПДВ для аграріїв і вирішити питання виділення коштів держбюджету для ремонту доріг, які перебувають на балансі в держави. Ця тема особливо актуальна для Харківщини. Дороги області серйозно постраждали від переміщення важкої військової техніки в зону АТО.

"За нашою оцінкою, область забезпечена засобами для ремонту доріг усього на 10% від потреби", - зауважила Світлична.

Актуальним питанням, яке порушили на засіданні Ради регіонального розвитку, став процес детінізації економіки.

"Системні кроки, які зараз роблять у Харківській області, дають результати в частині статистичних показників. Ми маємо підтримку дій у боротьбі з корупцією з боку Президента України і Кабінету Міністрів України та відповідних силових структур і відомств, а також маємо безпрецедентну підтримку в цьому питанні з боку міжнародних партнерів. Запорукою цього стало підписання меморандуму про взаєморозуміння між США і Харківською облдержадміністрацією. Запевняю, ми будемо діяти рішуче, приймати непопулярні рішення, будемо працювати системно, підтверджуючи наше прагнення конкретними результатами", - заявила віце-губернатор.

Нарешті, в окремий блок на засіданні Харківської ради регіонального розвитку винесли питання гарантування безпеки в регіоні.

Нагадаємо, 14 квітня Харківська облрада ухвалила 3 розроблені облдержадміністрацією програми: Програму територіальної оборони, Програму протидії терористичній діяльності і Програму забезпечення громадської безпеки та порядку. До їх реалізації мають намір залучити військових, ветеранів АТО і представників громадянського суспільства. Окрему увагу учасники засідання приділили заходам безпеки під час травневих свят.

"Заходи безпеки буде посилено. Ми не дамо жодного шансу провокаторам і ворогам України використовувати релігійні свята для розхитування ситуації в Харківській області", - зазначила заступник керівника Харківської ОДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram