ГоловнаПолітика

Садовий вирішив проблему з призовими Музичук

Мер Львова, судячи з усього, погодився виплатити 60 тис. євро.

Садовий вирішив проблему з призовими Музичук
Садовый и Музычук, архив
Фото: www.ldufk.edu.ua

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що проблему з виплатою призових шахістці Марії Музичук удалося вирішити.

"Шахи. Проблеми з ФІДЕ вирішили. До кінця дня повинні скасувати дискваліфікацію українських шахістів і відновити рейтинги. Місто включилося в цю історію, тому що це питання міжнародної репутації країни (в т. ч. і Львова, де проходив Чемпіонат світу з шахів). Я хотів би в майбутньому бачити таку небайдужість і від інших відповідальних за шахи людей", - написав він у фейсбуці.

При цьому Садовий не уточнив, як вдалося вирішити проблему і чи виплатить міська влада призові Музичук.

Нагадаємо, з 1 по 18 березня 2016 року у Львові проходив матч за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок за участю українки Марії Музичук і китаянки Хоу Іфань. Перемогу здобула китаянка.

Пізніше з'ясувалося, що Музичук не заплатили обіцяні 60 тис. євро призових. Через це Міжнародна шахова федерація (ФІДЕ) відсторонила Федерацію шахів України від своїх послуг. Українським шахістам, відтак, заборонено брати участь в офіційних змаганнях ФІДЕ до сплати боргу.

Голова Федерації шахів Віктор Капустін і мер Львова Андрій Садовий звинуватили один одного в ситуації з відстороненням українських шахістів від змагань. Капустін заявив, що призові мала виплатити влада Львова. Садовий натомість сказав, що Львів і область зазнали великих витрат на організацію матчу (12 мільйонів гривень), а Капустін як "далеко не бідна людина" міг сам виплатити призові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram