ГоловнаПолітика

Прокуратура спробувала обшукати кабінет голови Київської облради

Правоохоронці "помилилися" дверима

Прокуратура спробувала обшукати кабінет голови Київської облради
Фото: kor.gov.ua

Співробітники прокуратури Київської області прийшли з обшуком до кабінету голови Київської облради Ганни Старикової.

Про це повідомила прес-служба "Батьківщини", яку представляє Старикова.

"Сьогодні вранці представники прокуратури разом із представниками управління СБУ у Києві та Київській області намагаються потрапити в мій кабінет, не дивлячись на те, що в судовому рішенні, яким вони керуються, ні Київська обласна рада, ні голова Київської обласної ради не згадуються", - заявила Старикова.

Силовики керуються рішенням Печерського суду за фактом кримінальної справи, де фігурує керівник юрвідділу облради, якого підозрюють у шахрайстві. У рішенні суду місцем його роботи вказано кабінет №742, який насправді займає Старикова.

"Жодних запитів від прокуратури про розподіл службових кабінетів у Київську обласну раду не надходило. Цілком очевидно, що суд міг би легко дізнатися, що цей кабінет не належить юристу. Тому я вважаю, це судове рішення - формальна підстава, щоб обшукати саме мій кабінет", - зазначила голова Київської облради.

Вона пов'язує спробу обшуку з ініціативою Київської обласної ради у боротьбі з нелегальним видобутком піску в Київській області.

"Київська обласна рада оскаржить постанову Кабінету Міністрів №1173 про порядок надання дозволів на користування надрами. Ця постанова дає зелене світло нелегальному користування надрами, оскільки вводить механізм "мовчазної згоди" місцевих рад. І, наприклад, бюджет Київської через нелегальний видобуток піску недоотримує значні кошти у вигляді несплаченого екологічного збору. Ми закликали своїх колег з різних регіонів України долучитися до нашого позову", - розповіла Старикова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram