ГоловнаПолітика

Гройсман пообіцяв агросектору нові варіанти держпідтримки

Спецрежим ПДВ - не єдиний спосіб стимулювання розвитку галузі, впевнений прем'єр

Гройсман пообіцяв агросектору нові варіанти держпідтримки
Фото: Макс Требухов

Новопризначений прем'єр-міністр Володимир Гройсман спільно з представниками аграрного бізнесу розробляють і незабаром запропонують на затвердження парламенту нові варіанти державної підтримки аграрного сектору замість пільгового режиму стягнення ПДВ.

Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді, представляючи програму нового уряду.

"Спецрежим ПДВ - це не єдиний спосіб стимулювання розвитку галузі. Ми спільно з аграріями знайшли варіанти, які вже допрацьовуються до конкретних рішень, і, я думаю, що ми спільно з вами зможемо їх затвердити", - сказав Гройсман.

Він також зазначив, що пріоритетом роботи нового уряду стане підтримка невеликих фермерських господарств і малого, і середнього аграрного бізнесу.

Нагадаємо, сьогодні Рада затвердила склад нового Кабінету Міністрів. Міністром аграрної політики та продовольства призначено голову комітету парламенту з питань аграрної політики та земельних відносин Тараса Кутового.

У грудні 2015 року Рада ухвалила зміни в Податковий кодекс. Згідно з Податковим кодексом, операції із зерновими і технічними культурами обкладаються ПДВ у пропорції: 85% нарахованого податку - в бюджет, 15% - у розпорядженні підприємства на спеціальному рахунку; операції з продукцією тваринництва - 20% - до бюджету, 80% - на спецрахунок; інші операції з сільськогосподарською продукцією - 50 на 50. Раніше весь нарахований податок акумулювався на рахунках підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram