ГоловнаПолітика

Полковник Нацгвардії намагався підкупити військового прокурора

Офіцер розраховував "зам'яти" справу про розкрадання 2 млн гривень

Полковник Нацгвардії намагався підкупити військового прокурора
Архивное фото
Фото: Нацполиция

Полковник, заступник начальника Центрального територіального управління Національної гвардії намагався дати хабар військовому прокурору одного з гарнізонів Південного регіону.

Про це повідомляє офіційний сайт Генпрокуратури.

За даними ГПУ, полковник, який відповідає за тилове забезпечення військовослужбовців, пропонував 130 тис. грн хабара за закриття кримінального провадження, фігурантом якого він є. Його звинувачують у розкраданні коштів, призначених для бійців АТО. Попередньо сума збитку оцінюється у 2 млн грн.

"8 квітня 2016 року за передачу хабара зловмисника затримала військова прокуратура Південного регіону України спільно зі співробітниками УСБУ у Дніпропетровській області та підрозділом військової контррозвідки", - повідомили в ГПУ.

Офіцеру готуються оголосити про підозру за ч.3 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) і клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Якщо провину полковника буде доведено, йому загрожує додатково від 4 до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, наприкінці січня заарештували заступника директора Житомирського бронетанкового заводу, який у змові з керівником приватного підприємства заволодів понад 23 млн грн держоборонзамовлення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram