ГоловнаПолітика

Полторак вирішив провести переатестацію в Міноборони

Міністр вважає, що у відомстві "занадто багато людей"

Полторак вирішив провести переатестацію в Міноборони
Фото: Сергей Нужненко

Міністр оборони Степан Полторак рвирішив провести переатестацію співробітників Міністерства оборони.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, реформа Міноборони має стати прикладом для територіальних підрозділів управління.

"Я прийняв рішення щодо оптимізації штатної структури Міноборони та перегляду функціональних обов'язків офіцерів міністерства. Мушу визнати, що неможливо працювати ефективно з таким роздутим штатом - 770 посад тільки в міністерстві. У нас багато людей, які за своїми здібностями просто не можуть приймати рішення, а перебувають ці люди на відповідальних посадах. Тому, ретельний аналіз виконавчої діяльності, аудит функціональних обов'язків на предмет відсутності дублювання функцій і аудит нормативної бази - ось основні кроки реформ", - написав Полторак.

Щодо нормативної бази, на думку міністра, необхідно визначити чіткі вимоги, що містяться в наказах та інструкції до виконання наказів.

"Ухвалення рішень щодо особового складу буде відбуватися тільки після проведення переатестації кожного офіцера. Під час переатестації буде з'ясовано, чи відповідає військовослужбовець займаній посаді, якщо він підтвердить свої професійні здібності, йому запропонують відповідну посаду, посаду, яку він обіймав раніше або ж посаду в територіальних органах управління", - зазначив Полторак.

Він також повідомив, що військовослужбовці пройдуть тест на детекторі брехні.

"Після підписання Директиви і проведення переатестації особового складу, я планую перерозподілити функціональні обов'язки всіх офіцерів, а також делегую деякі свої повноваження заступникам міністра і начальникам департаментів", - додав міністр оборони.

Нагадаємо, восени 2015 року третина кандидатів на посади в Міноборони не пройшли поліграф і були відсіяні за результатами перевірки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram