ГоловнаПолітика

Австрія посилила перетин кордону з Італією

Країна вирішила висилати більше мігрантів.

Австрія посилила перетин кордону з Італією
полиция у фермы браконьера
Фото: EPA/UPG

Австрія посилила контроль на кордонах своїх південних федеральних земель.

"Ми розпорядилися про те, щоб було вжито всі технічні заходи для проведення перевірок за першої необхідності", - сказав федеральний канцлер Австрії Вернер Файманн у вівторок, 16 лютого. У найближчому майбутньому австрійці почнуть перевіряти документи на кордоні з Італією, зокрема на прикордонному перевалі Бреннер поблизу італійської провінції Південний Тіроль і в комуні Арнольдштайн поблизу італійського та словенського кордонів.

Окрім цього, австрійський уряд розширив список так званих країн безпечного походження, щоб отримати можливість для висилки більшого числа мігрантів. У доповнений список потрапили такі держави, як Грузія, Монголія, Марокко, Алжир, Туніс і Гана, повідомляє агентство Reuters. "Австрія не може прийняти невизначену кількість біженців", - заявив Файманн. Він пояснив, що ці кроки були зроблені тому, що "план А" - європейське рішення в міграційній кризі, - на його думку, не спрацював.

Більшість мігрантів в'їжджає в Австрію через Словенію. За даними поліції, на прикордонний перехід Шпільфельд щодня прибувають близько тисячі охочих отримати притулок. У цьому місці вже побудовано паркан завдовжки майже чотири кілометри, який слугуватиме зразком для зміцнення інших прикордонних пунктів Австрії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram