ГоловнаПолітика

Порошенко поїде в Мюнхен на конференцію з безпеки

Президент зустрінеться з Керрі, Федерікою Могеріні і Столтенбергом.

Порошенко поїде в Мюнхен на конференцію з безпеки
Архив
Фото: Пресс-служба Президента Украины

Президент Петро Порошенко 13 лютого візьме участь у Мюнхенській конференції з безпеки.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело.

За словами співрозмовника агентства, президент України виступить на панелі, присвяченій темі безпеки в Європі. Також голова держави проведе кілька двосторонніх зустрічей з іноземними партнерами.

"Уже відомо, що відбудеться зустріч Порошенка з держсекретарем США Джоном Керрі, головою європейської дипломатії Федерікою Могеріні, генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом", - розповів він.

13 лютого на полях конференції також пройде зустріч голів зовнішньополітичних відомств "нормандської четвірки" (Україна, ФРН, Франція, Росія) з урегулювання на Донбасі.

"Засідання міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" відбудеться в Мюнхені цієї суботи", - повідомив у четвер агентству "Інтерфакс-Україна" директор Департаменту політики та комунікацій МЗС України Олексій Макеєв.

Мюнхенська конференція з безпеки - щорічна конференція, яку проводять у Мюнхені (Німеччина) з 1962 року. До 1993 року іменувалася Конференцією з військових питань і проводилася під егідою Християнсько-соціального союзу, з 1998 року фінансується урядом Німеччини.

Цього року 52-га міжнародна конференція з безпеки відкривається в п'ятницю, 12 лютого. Захід пройде 12-14 лютого, очікують, що в ньому візьмуть участь близько 600 світових лідерів, які зберуться, щоб обговорити кризи і майбутні виклики міжнародній безпеці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram