ГоловнаПолітика

США дадуть Україні $25 млн на реформу поліції та Держприкордонслужби

Джеффрі Пайєтт вимагає від органів прокуратури працювати по-новому.

США дадуть Україні $25 млн на реформу поліції та Держприкордонслужби
Фото: www.day.kiev.ua

США виділять Україні ще 25 млн доларів на реформу поліції і Держприкордонслужби.

Про це сказав посол США в Україні Джеффрі Пайєтт під час спільної колегії МВС та Мін'юсту. Стенограму виступу посла надало посольство США в Україні.

"Ми виділили понад $20 мільйонів грошей американських платників податків, щоб допомогти новій патрульній поліції. Мої колеги у Вашингтоні можуть заявити, що це, мабуть, найкраще фінансування для іншої країни, яке Сполучені Штати коли-небудь виділяли стосовно повернення інвестицій і практичного впливу на благо українського народу. Ми також зобов'язуємося продовжувати наші міцні партнерські відносини з Національною гвардією, розвиваючи те, чого ми досягли у Яворові на навчаннях Fearless Guardian, і продовжимо наше багаторічне партнерство з Держприкордонслужбою. У зв'язку з цим я очікую, що ми додатково виділимо мінімум $25 мільйонів для реформ поліції, Держприкордонслужби та інших цьогоріч", - сказав Пайєтт.

Посол додав, що США мають намір запропонувати максимальну підтримку у боротьбі з корупцією реформаторам у НАБУ, Антикорупційній прокуратурі "і тим працівникам Генеральної прокуратури, хто продемонстрував справжню відданість реформам".

Однак обов'язковою умовою для надання цієї допомоги Пайєтт назвав побудову нової системи.

"Мова йде не про зміцнення отруйних практик минулого або поблажливість до корупції, якими характеризувалися попередні українські уряди", - додав він.

"Якщо буде так, уряд США далі виділятиме суттєві ресурси, зокрема експертів, яких ми привозимо з ФБР, з нашого Департаменту юстиції, з нашої податкової служби та інших гілок американської правоохоронної системи, які готові працювати з тими в органах прокуратури, хто демонструє готовність працювати за новими правилами", - сказав посол.

Нагадаємо, посол США неодноразово жорстко критикував Генпрокуратуру і вимагав її реформування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram