ГоловнаПолітика

Порошенко обговорить ситуацію стосовно Абромавичуса з послами G7

Президент і прем'єр зацікавлені в тому, щоб команда голови МЕРТ залишилася на своїх посадах

Порошенко обговорить ситуацію стосовно Абромавичуса з послами G7

Президент Петро Порошенко в четвер зустрінеться з послами країн G-7 для роз'яснення ситуації з реформами в країні загалом і в уряді зокрема.

Про це повідомив посол ЄС Ян Томбінський, коментуючи ситуацію з відставкою міністра економіки Айвараса Абромавичуса, пише ЛІГА.net.

"Сьогодні президент запросив послів країн G-7, щоб разом із прем'єр-міністром нам пояснити шлях, як це буде", - сказав Томбінський.

Відповідаючи на запитання, про що буде мова на засіданні, він уточнив, що все пов'язано "з урядом і реформами".

"У нас сьогодні буде зустріч із президентом. Для нас дуже важливо зберегти всі ті реформи, які вже були розроблені, і консолідувати шлях реформ", - сказав він.

За словами Томбінського, президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зацікавлені в тому, щоб усі фахівці з команди Абромавичуса залишилися на своїх посадах в уряді. "Я впевнений, що не буде ніяких радикальних змін, і цей шлях реформ неможливо змінити", - сказав він.

Томбінський також наголосив, що ймовірна відставка Абромавичуса не завадить фінансовій співпраці між Україною та іншими країнами.

Нагадаємо, в середу голова МЕРТ Абромавичус подав у відставку, звинувативши одного з лідерів БПП Ігоря Кононенка в спробі підім'яти під себе відомство. Про свою відставку також заявили два заступника міністра економіки - Юлія Клименко і Максим Нефьодов, перший заступник міністра економіки Юлія Ковалів і торговий представник України Наталія Микольська.

Пізніше Президент Порошенко запропонував Абромавичусу залишитися на посаді. Голова МЕРТ пообіцяв "подумати". Однак на сьогоднішнє засідання фракції БПП, на яке його запросили, міністр не прийшов, пославшись на хворобу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram