ГоловнаПолітика

Суд почав розглядати апеляцію на арешт Корбана

Засідання традиційно почалося із заяви про відвід судді

Апеляційний суд Києва почав розгляд апеляції на арешт лідера партії "Укроп" Геннадія Корбана.

На початку засідання захист Корбана заявив відвід судді Денису Масенкові.

Корбан присутній на засіданні, він ходить по заґратованій клітці у залі суду.

Нагадаємо, 28 грудня Дніпровський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури і змінив запобіжний захід для Геннадія Корбана з домашнього арешту на утримання під вартою - до 25 лютого включно.

Корбана помістили під домашній арешт на початку листопада.

Стосовно Корбана розслідуються кримінальні провадження за фактами захоплення в Дніпропетровську голови Держземагентства України та голови Департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників (ч. 2 ст. 289, ст. 349 КК України), створення та участі у злочинній організації (ч. 1 ст. 255 КК України), привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації «Фонд оборони країни» (ч. 5 ст. 191 КК України) та перешкоджання діяльності виборчих комісій (ч. 3 ст. 157 КК України). Досліджуються також факти фіктивного підприємництва (ч. 2 ст. 205 КК), легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом (ч. 2 ст. 209 КК) і ухилення від сплати податків (ч. 2 ст. 212 КК України).

25 грудня Корбана доставили до Києва для медобстеження через підозру, що дніпропетровські лікарі безпідставно заборонили проводити з ним слідчі дії в рамках розслідування кримінальних справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram