ГоловнаПолітика

Інтерпол звільнив Корчинського з-під варти

Російська сторона намагається оскаржити це рішення.

Інтерпол звільнив Корчинського з-під варти
Фото: www.obozrevatel.com

Лідера української організації "Братство" Дмитра Корчинського звільнено з-під варти Інтерполу, проте російська сторона намагається оскаржити це рішення.

Про це написав народний депутат України Андрій Лозовий на своїй сторінці у Facebook.

"Щойно розмовляв з Корчинським. Його вже звільнили з-під варти. Затримання відбулося на вимогу російського бюро Інтерполу, але посольство України в Італії та консульство й українське бюро Інтерполу надали повноцінний захист своєму громадянину", - написав

Проте, за його словами, російський Інтерпол намагається оскаржити те, що італійський визнав вимогу заарештувати Корчинського політично мотивованою, і вимагає знову заарештувати його та екстрадувати на територію РФ.

"Звинувачують Корчинського у тероризмі на території Донецької та Луганської областей. Винним його визнав Київський районний суд міста Севастополя", - зазначив Лозовий.

Як повідомлялося раніше, в суботу, 28 листопада, Корчинського затримали в Італії за запитом Росії до Інтерполу. У Росії Корчинського оголошено в міжнародний розшук разом з іншими українськими політиками Дмитром Ярошем, Олегом Тягнибоком, Ігорем Мазуром за звинуваченням в участі у бойових зіткненнях з російськими військовими в Чечні у 1994-1995 роках.

У 2013 році під час протестів на Євромайдані МВС України заявило, що члени організації "Братство" на чолі з Корчинським брали участь у спробі штурму Адміністрації президента. У зв'язку з цим його оголошували у міжнародний розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram