ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція Ради

Головний пункт порядку денного - новий закон про держслужбу

У Верховній Раді розпочалося пленарне засідання.

Головний серед винесених на розгляд депутатів у четвер законопроектів - нова редакція закону "Про державну службу" (проект №2490). Його розглянуть у другому читанні.

У другому читанні депутати також розглянуть законопроекти №0954 про реформування системи управління автомобільних доріг, №2982 про скасування державного мита за реєстрацію прав власності на нерухоме майно та №2981 про надання органам місцевого самоврядування повноважень щодо реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб.

Крім того, у другому читанні Рада має намір розглянути законопроект №2890 про створення муніципальної варти, а в першому - №3224 про ID-картки, шо підтверджують громадянство, особистість або спеціальний статус (входить у "безвізовий пакет"), №3413 про дозвіл внесення судом строку попереднього ув'язнення у термін покарання і №3207 про введення в парламенті електронного документообігу.

Також до порядку денного включено законопроекти №2292 про введення можливості умовно-дострокового звільнення для засуджених до довічного позбавлення волі, №2504а про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних і №2244а про дозвіл державним вишам і науковим установам ставати співзасновниками господарських товариств і створення Національного фонду досліджень.

Загалом у порядку денному на четвер понад 50 питань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram