ГоловнаПолітика

ГПУ розслідує законність арешту екс-директора "Укрінтеренерго" Зіневича

Чиновника затримали у справі про закупівлю вугілля в ПАР у грудні 2014 року

ГПУ розслідує законність арешту екс-директора "Укрінтеренерго" Зіневича
Владимир Зиневич

Головне слідче управління Генеральної прокуратури проводить досудове розслідування за фактом незаконного затримання колишнього керівника "Укрінтеренерго" Володимира Зіневича, службової підробки та перевищення повноважень посадовими особами ГПУ.

Про це йдеться у визначенні Печерського райсуду Києва, опублікованому в Єдиному держреєстрі судових рішень.

"Здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 7 серпня 2015 року за фактом незаконного затримання, службової підробки та перевищення службових повноважень посадовими особами ГПУ у кримінальному провадженні від 6 листопада 2014 року за фактом розкрадання державного майна під час закупівлі у 2014 році вугілля з Південно-Африканської Республіки", - йдеться в документі.

Цим визначенням суд надав слідчим Генпрокуратури тимчасовий доступ із можливістю виготовити копії до документів судової справи №757/36165/14-к у частині клопотань посадових осіб ГПУ з приводу затримання та арешту Зіневича.

Нагадаємо, в грудні 2014 року Генпрокуратура оголосила про затримання Зіневича, закинувши йому те, що він, "діючи умисно та за попередньою змовою з групою осіб", уклав контракт про придбання вугілля з ПАР, яке не придатне для використання на українських теплоелектростанціях.

Також у ГПУ заявили, що внаслідок неодноразового підписання додаткових специфікацій до контракту та змін до нього фактична вартість придбаного вугілля зросла з початкових 86 доларів США за метричну тонну до 134 доларів.

Спочатку Печерський суд обрав для Зіневича запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою і суму застави в розмірі 365 млн гривень. Однак Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід на домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram