ГоловнаПолітика

У Києві всі виборчі дільниці відкрилися вчасно

За порушення у день тиші міліція відкрила чотири кримінальні справи

У Києві всі виборчі дільниці відкрилися вчасно
Архив
Фото: censor.net.u

1089 виборчих дільниць в Києві почали роботу вчасно (о 8:00).

Про це повідомляє київська міліція.

Правопорядок в день волевиявлення забезпечують 5000 правоохоронців. Порушень станом на 8:30 не зафіксовано.

Як уточнює прес-служба КМДА, перед початком голосування на двох дільницях були проблеми з сейфами, але їх оперативно вирішили.

МВС Києва також наводить дані про порушення в день тиші 24 жовтня. До міліції надійшло 116 повідомлень, пов'язаних з виборчим процесом.

За результатами перевірки відкрито чотири кримінальні провадження, з яких три за статтею 160 (підкуп виборців) і одне за статтею 194 (умисне знищення або пошкодження майна) КК України.

За адміністративні правопорушення складено 6 протоколів, з яких чотири за ст. 212-13 (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) і два за ст.212-14 (порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях) КУпАП.

Нагадаємо, у Маріуполі і Красноармійську Донецької області голосування на місцевих виборах не почалося, оскільки тервиборчкоми не прийняли рішення передати бюлетені на дільниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram