ГоловнаПолітика

Затримано ще одного підозрюваного у справі Мельничука

Сергій Граб безпосередньо керував рейдерськими захопленнями в зоні АТО.

Затримано ще одного підозрюваного у справі Мельничука
Сергей Граб
Фото: Стоп-кадр видео ТСН

Співробітники міліції і Генеральної прокуратури затримали ще одного підозрюваного у справі колишнього командира батальйону "Айдар" Сергія Мельничука.

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

"7 жовтня слідчими Генпрокуратури у взаємодії зі співробітниками МВС оперативно проведено операцію і на підставі постанови слідчого судді затримано ще одного з розшукуваних підозрюваних у цій справі. Зараз організовано доставку підозрюваного до суду для розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

За наявною інформацією, йдеться про Сергія Граба, який називає себе заступником комбата "Айдару".

При цьому як казав в інтерв'ю LB.ua один з бійців батальйону, Граб безпосередньо керував рейдерськими захопленнями в зоні АТО. "Принаймні машину з номерами "Айдар 02", у якій він пересувається, дуже часто бачать біля прохідних "проблемних підприємств". Утім Граб і його люди не гребують і гуманітарною допомогою від волонтерів. Кожен, хто стикається із Сергієм Грабом, ще довго не може забути подробиць цього "спілкування", - розповів боєць.

За його словами, Граб - "чоловік дуже хитрий, верткий". Свого часу він пограбував державу в особі підприємства "Укрвійськбуд" (Сергій Граб на посаді директора цього держпідприємства був затриманий 4 вересня 2012 року за підозрою в отриманні хабара, було відкрито кримінальну справу. - LB.ua). Його затримували спецпризначенці СБУ, але до суду справа не дійшла.

Нагадаємо, 3 червня Рада зняла недоторканність із колишнього комбата "Айдару" Мельничука та дозволила притягнути його до кримінальної відповідальності. Його підозрюють у бандитизмі, а також низці інших злочинів. За сукупністю депутату може загрожувати довічне ув'язнення.

З 11 червня Мельничук перебуває під запобіжним заходом у вигляді застави в розмірі 300 тис. гривень. Незважаючи на це, він ходить на засідання парламенту і навіть висунувся в мери Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram