ГоловнаПолітика

Зустріч "нормандської четвірки" пройде в закритому форматі

У Парижі сьогодні відбудуться переговори лідерів України, Росії, Франції та Німеччини

Зустріч "нормандської четвірки" пройде в закритому форматі
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко сьогодні в другій половині дня візьме участь у переговорах лідерів країн "нормандської четвірки" в Парижі.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", переговори відбудуться за зачиненими дверима, а представники ЗМІ будуть працювати в окремому приміщенні - міжнародному прес-центрі, організованому французькою стороною.

Основною темою переговорів традиційно стане ситуація на сході України, а також шляхи її врегулювання.

Заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв напередодні переговорів повідомив, що важливою темою обговорення стануть модальності проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей. Також, за його словами, обговорюватимуть виконання Мінських угод і соціально-економічну ситуацію в регіоні.

"Для нас надзвичайно важливим буде питання скасування російською стороною проведення фейкових виборів на Донбасі 18 жовтня і 1 листопада. У цьому питанні є єдина позиція України, Німеччини і Франції", - наголосив Єлісєєв.

Також у рамках "нормандських переговорів" відбудуться двосторонні переговори Порошенка з іноземними лідерами, не виключена і зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним. Проте наразі офіційного підтвердження такої зустрічі немає.

Поки що не відомо, чи будуть підписувати якісь документи або заяви за підсумками зустрічі президентів України, Франції, Росії та канцлера Німеччини. Також немає інформації про прес-конференції для журналістів, які прибули висвітлювати цю подію.

Нагадаємо, вчора ввечері Порошенко провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом. Під час розмови сторони скоординували свої позиції напередодні зустрічі в Парижі. Також Меркель і Олланд привітали підписання угоди про відведення озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram