ГоловнаПолітика

Кириленко поскаржився Порошенкові на критику "одного з голів ОДА"

Президент у відповідь закликав сторони "зняти частину публічної дискусії".

Кириленко поскаржився Порошенкові на критику "одного з голів ОДА"
Фото: Макс Требухов

Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко від імені уряду поскаржився президенту Петру Порошенку на критику "одного відомого голову адміністрації".

"Ви знаєте, уряд багато критикують. Коли уряд критикує - це нормально, коли уряд критикує громадянське суспільство - це теж нормально", - звернувся Кириленко до Порошенка.

"Трохи складно уряду, коли критика йде від влади, особливо від виконавчої влади, коли хтось із голів обласних адміністрацій або навіть один, хоч і дуже відомий голова адміністрації, вдається до системної і щоденної критики. Можливо, у моїх колег немає можливості це сказати, а я скажу: ми тоді в складній ситуації, тому що відповідати - це починати раунд якоїсь боротьби, якщо не відповідати - це ніби погоджуватися з іноді дуже упередженою і необгрунтованою критикою", - додав віце-прем'єр.

Кириленко від імені уряду висловив стурбованість такою ситуацією.

Порошенко відповів на це, що внутрішні дискусії всередині влади - це позитивна річ, але винесення її в публічну сферу - вже не дуже. "Частину публічної дискусії потрібно знімати", - додав Порошенко.

Нагадаємо, минулого тижня голова Одеської ОДА Михеїл Саакшвілі поскаржився на саботаж Кабміну при призначенні голів районів в Одеській області і на блокування реформ. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк попросив губернатора утриматися від брехливих звинувачень, після чого Саакшвілі виступив із заявою про колосальну корупцію в Кабміні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram