ГоловнаПолітика

Дуда не хоче заморожування російсько-українського конфлікту

Президент країни, яка сусідить з Україною, вважає, що конфлікт має завершитися встановленням міцного миру.

Дуда не хоче заморожування російсько-українського конфлікту
Анджей Дуда
Фото: podrobnosti.ua

Президент Польщі Анджей Дуда виступив проти "заморожування" російсько-українського конфлікту.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt, передає DW.

За словами Дуди, ситуація на сході України і посилення присутності НАТО в Польщі стануть основними темами його переговорів з канцлером Ангелою Меркель і президентом ФРН Йоахімом Гауком в Берліні.

"Перш за все ми повинні спрямувати наші зусилля на те, щоб цей конфлікт не був заморожений, а завершився встановленням міцного миру", - зазначив Дуда.

На думку польського президента, якщо держава незаконно окупує чужу територію, то найкращий вихід - повернення до статус-кво до конфлікту. Ухвалення зміни меж, вчинене з використанням сили, створило б небезпечний прецедент в Європі.

За словами Дуди, Мінські домовленості обмежили тільки бойові дії, проте не поклали край конфлікту. А тому потрібно напрацювати нове мирне врегулювання, для чого Німеччина, Франція та інші країни, у тому числі й Польща, повинні діяти спільно.

Раніше Дуда запропонував українському колезі Петру Порошенку новий формат мирних переговорів щодо ситуації в Донецькій і Луганській областях за участю найсильніших європейських держав і країн-сусідів, зокрема Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram