ГоловнаПолітика

У Берліні пройшла зустріч Меркель, Олланда і Порошенка

До переговорів телефоном долучився Путін.

Президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд і канцлер ФРН Ангела Меркель на брифінгу розповіли, що головним питанням їхньої сьогоднішньої зустрічі, як і очікувалося, була ситуація на Донбасі.

До переговорів також долучили президента Росії Володимира Путіна. "Ми поговорили по телефону з російським президентом, який не брав участь у цій зустрічі", - заявила Меркель.

Порошенко у своєму виступі на брифінгу поклав відповідальність за бойові дії на Росію. "Сьогодні, на жаль, Російська Федерація і підтримувані нею бойовики ставлять загрозу для відновлення миру і стабільності в регіоні", - сказав він. Президент України також заявив, що Україна повністю віддана мінським угодами і назвав своє бачення цього документа. "Мінськ - це негайне припинення вогню, Мінськ - це відведення техніки й артилерії, Мінськ - це негайне звільнення заручників, Мінськ - це безперешкодний доступ інспекторів СММ ОБСЄ для контролю за виконанням домовленостей", - заявив Порошенко.

"Ми обговорили виняткову небезпеку, яку становить проведення фейкових виборів 18 жовтня і 1 листопада не відповідно до українського законодавства", - додав Порошенко.

Також порушували питання звільнення заручників, яких утримують на території Росії; питання імплементації Угоди про асоціацію з ЄС; питання введення безвізового режиму й економічні питання.

"Мої співрозмовники висловили значний інтерес до проведення реформ, і я дуже вдячний Франції та Німеччини за їхню підтримку всіх реформ, які проводять в Україні", - додав Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram