ГоловнаПолітика

Влада Києва ініціює створення спеціального фонду для доплат держслужбовцям

Фонд формуватиметься з коштів міжнародних організацій

Влада Києва ініціює створення спеціального фонду для доплат держслужбовцям

Київська обласна державна адміністрація починає розробляти пілотний проект зі створення спеціального фонду для здійснення доплат державним службовцям.

Про це заявив перший заступник голови Київської ОДА Лев Парцхаладзе на круглому столі "Реформування державної служби: гідні зарплати vs корупція", інформує УНІАН

"Ми хочемо зробити пілотний проект у Київській області, експеримент зі створення спеціального фонду, за підтримки якого ми зможемо офіційно здійснювати доплату державним службовцям", - сказав він.

За його словами, Київська ОДА і фахівці компанії Deloitte створили робочу групу, яка вже почала розробляти нормативи створення такого фонду. Також розпочато діалог з Кабінетом Міністрів, на розгляд якого проект винесуть за підсумками розробки, а також є підтримка з боку Адміністрації президента.

"Фонд формуватиметься з коштів міжнародних донорських та інших організацій, обсяг фінансування буде регламентований", - зазначив Парцхаладзе.

Іншими важливими критеріями роботи фонду, за його словами, мають бути: обов'язкова розробка нових кваліфікацій співробітників, чітка відповідність найманих працівників цим новим кваліфікаційним вимогам, а також повна прозорість і відкритість його роботи, обов'язкова незалежна аудиторська перевірка діяльності фонду та інші вимоги.

На думку Парцхаладзе, ці дії дозволять зовсім по-іншому підійти до питання підбору кадрів на державну службу, які володітимуть необхідною кваліфікацією і не будуть пов'язані з корупцією.

Нагадаємо,

Нацрада з питань реформ має намір заснувати фонд фінансування держслужби за підтримки Євросоюзу, який буде використаний на підвищення зарплат держслужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram