ГоловнаПолітика

За призначення Завгороднього Пивоварський може поплатитися посадою, - Береза

Депутат заявив, що міністр став "пішаком у чужій грі"

За призначення Завгороднього Пивоварський може поплатитися посадою, - Береза
Андрей Пивоварский
Фото: Макс Требухов

За призначення Олександра Завгороднього виконувачем обов'язків генерального директора "Укрзалізниці" міністр інфраструктури Андрій Пивоварський може поплатитися посадою. Про це повідомив народний депутат Борислав Береза, коментуючи інформацію про те, що сім'я Завгороднього заробляє на тендерах залізниці, пише РБК-Україна.

"За моїми відчуттями, у цих розкладах міністр виявився пішаком у чужій грі, за що і може поплатитися вже восени", - заявив політик.

За словами Берези, пов'язані з держчиновниками "сімейні" компанії - це один із проявів корупції. "Корупція - чудовисько багатоголове, хамелеон, який набуває різних форм", - підкреслив нардеп.

Парламентар вважає, що сформована ситуація має стати ще один приводом для очищення влади від "недостойних" людей.

"Після Революції гідності у одних людей честь і гідність з'явилися, в інших - ні, і не було. У коридорах влади як і раніше багато людей недостойних. Що довше вони там залишатимуться, то довше у програші будемо всі ми", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, вчора у ЗМІ з'явилися матеріали розслідування діяльності нового в.о. глави ДП "Укрзалізниця" Олександра Завгороднього. Як вдалося з'ясувати журналістам, оформлені на родичів чиновника компанії не тільки отримували підряди залізниці за завищеними цінами, а й заборгували держпідприємству за перевезення. Так фірма "А.С. Інжиніринг Груп" не розрахувалася із залізницею за транспортні послуги, а "Сферабуд Інвест", як випливає з перевірки КРУ, завищувала вартість робіт для Придніпровської залізниці (ПЗ) на сотні тисяч гривень. Обидві компанії активно працювали з Придніпровською дорогою, коли Завгородній обіймав на ній керівні посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram