ГоловнаПолітика

Аваков відправить до Чернігова спецпризначенців

МВС не допустить силового протистояння людей Корбана і Березенка.

Аваков відправить до Чернігова спецпризначенців
Фото: Сергей Нужненко

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підправить до Чернігова спеціальну слідчо-оперативну групу МВС для забезпечення законності під час виборного процесу.

Про це він написав у своєму фейсбуці увечері в неділю.

За словами Авакова, МВС має інформацію про підготовку на ніч виборів вояжу до Чернігова спортсменів- «туристів» від обох ключових кандидатів - Сергія Березенка та Геннадія Корбана. Щоб не допустити протистояння, міністр вирішив вжити заходів.

"Що робити мені - міністрові внутрішніх справ? Проводити спеціальну поліцейську операцію? Вводити в Чернігів спецпризначенців і Нацгвардію? Ви маєте гідність? Враховуючи те, що відбувається на Чернігівщині - щось подібне я змушений буду зробити. Відволікти сотні працівників МВС і жорстко реагувати ще ДО дня голосування... Якщо не реагує Центрвиборчком - доведеться реагувати МВС. Така наша функція. І прохання потім не нарікати... У понеділок скерую спеціальну слідчо-оперативну групу МВС із функцією забезпечення законності під час виборного процесу. З силовою підтримкою. Не із місцевих" , - написав Аваков.

Група буде боротися з незаконною агітацією, підкупом, порушеннями під час голосування.

Міністр зажадав від Корбана, Березенка й інших кандидатів діяти виключно в правовому полі.

Нагадаємо, довибори в Чернігові відбудуться 26 липня. Вони пройдуть, оскільки кандидата від Блоку Петра Порошенка Валерія Кулича, який переміг у цьому окрузі на парламентських виборах 2014 року, в березні 2015 року призначили чернігівським губернатором, відповідно, він склав свій депутатський мандат.

За місце в Раді змагаються понад 90 кандидатів - рекордна кількість в історії України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram