ГоловнаПолітика

УДАР домовився з Банковою з приводу Наливайченка, - джерела

Парламент може провалити реформу місцевих виборів.

УДАР домовився з Банковою з приводу Наливайченка, - джерела
Архив
Фото: Макс Требухов

Група УДАРу у фракції Блоку Петра Порошенка може проголосувати за відставку голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка. Про це LB.ua повідомили депутати, які входять у коаліцію парламенту.

За словами співрозмовників, сьогодні були успішні переговори з цього приводу Банкової з представниками Віталія Кличка. Умовами домовленостей була, по-перше, квота УДАРу в призначеннях прокурора Києва, по-друге, проведення виборів мерів великих міст (у тому числі столиці) за один тур.

Один зі співрозмовників LB.ua підтвердив, що це означає, що парламент може завтра навмисно провалити реформу місцевих виборів.

Нагадаємо, президент України

Петро Порошенко не задоволений роботою СБУ в чотирьох пунктах: боротьба з корупцією, запобігання контрабанді, розслідування резонансних злочинів, робота в зоні АТО на лінії зіткнення. У зв'язку з цим він збирається внести в Раду подання про відставку голови СБУ. Ще в понеділок він зустрічався з цього приводу зі своєю фракцією, але більшість депутатів не підтримали президента, оскільки не почули від нього серозних аргументів з приводу роботи Наливайченка. Особливо проти відставки голови СБУ виступала група УДАР.

У середу відбулася зустріч голів фракцій парламенту з Петром Порошенком, після якої голова фракції БПП Юрій Луценко заявив, що відповідне подання завтра буде внесено до парламенту.

Крім того, у четвер депутати мають голосувати за чотири законопроекти про місцеві вибори. Як відомо, експерти вважають, що

Віталій Кличко не зможе перемогти на виборах мера у другому турі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram