ГоловнаПолітика

Москаль поскаржився Києву на батальйон "Торнадо"

Бійці не пустили поїзд на Алчевський коксохім

Голова Луганської області Геннадій Москаль направив скаргу Кабінету Міністрів, голові СБУ та міністру внутрішніх справ на дії батальйону МВС "Торнадо".

Як повідомляється на сайті Москаля, у ніч на середу бійці "Торнадо" зупинили потяг, який віз на Алчевський коксохімічний завод вугілля для переробки на кокс. За даними голови області, потяг мав дозвіл на перетин лінії розмежування від Антитерористичного центру та Державної фіскальної служби.

При цьому Москаль наголошує, що Алчевський коксохімічний завод платить податки на підконтрольній Україні території. За його даними, сума сплачених податків за 5 місяців цього року становила близько 30 млн доларів.

Водночас нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук у своєму фейсбуці написав, що потяг, який зупинив батальйон "Торнадо", віз близько двадцяти вагонів чавуну з Алчевського металургійного комбінату у Дніпропетровськ, "де одержувачем вказага нікому не відома фірма". Мосійчук також заявив, що потяг обладнали як сховок для восьми людей, а під час обшуку виявили ящик тротилу і сепаратистську літературу. На доказ він оприлюднив кілька фото.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram