ГоловнаПолітика

Затримано чотирьох міліціонерів за вивезення зброї зі складів МВС під час Майдану (оновлено)

Понад 400 автоматів Калашникова роздали бандитам.

Затримано чотирьох міліціонерів за вивезення зброї зі складів МВС під час Майдану (оновлено)
Титушки в Мариинском парке во время Майдана
Фото: Макс Левин

Правоохоронці затримали чотирьох співробітників МВС, які в лютому 2014 року за наказом тодішнього голови МВС Віталія Захарченка вивезли зі складів міністерства більш ніж 400 автоматів Калашникова і передали їх незаконним бандформуванням.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Фейсбуці.

"Напередодні розстрілу протестувальників на Майдані і побиття й убивств у Маріїнському парку зі складів мобілізаційного резерву МВС було видано незаконним банд формуванням 408 автоматів АКСУ калібру 5.45 мм. Ця незаконна операція проводилася під безпосереднім керівництвом вищих керівників МВС Захарченка та Зінова, за участю цілої групи виконавців зі складу міліції, "тітушок" і їхніх бригадирів. З виданої цими міліціонерами зброї вбивали людей", - написав Аваков.

Він також повідомив, що раніше, в рамках затримання учасників злочинів у Маріїнському парку, в учасників подій вилучили три автомати із цієї партії.

Фото: facebook.com/arsen.avakov

"Учора і сьогодні в рамках спільної операції Генеральної прокуратури та карного розшуку МВС були заарештовані 4 співробітники Міністерства внутрішніх справ, у тому числі один екс-співробітник, майор спецпідрозділу, який безпосередньо вивозив автомати зі складу МВС і передавав незаконним бандитським формуванням", -  додав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на засіданні Кабміну в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, вчора Генпрокуратура повідомила про затримання в червні чоловіка, який разом з іншими "тітушками" під час Євромайдану вивіз зброю і боєприпаси зі складів МВС.

У лютому 2014 року тітушкам, які протистояли Майдану, роздали зброю зі складів МВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram