ГоловнаПолітика

У Німеччині розпочався саміт G7

Саміт триватиме 7-8 червня

У Німеччині розпочався саміт G7
Фото: @BarrosoEU

Учасники саміту "групи семи" провели церемонію фотографування на відкритому повітрі, після чого дали офіційний старт роботі саміту, повідомляється на сторінці G7 у твіттері.

Канцлер ФРН Ангела Меркель приймає в баварському замку Ельмау президентів Франції Франсуа Олланда, США Барака Обаму, глав урядів Італії Маттео Ренці, Канади Стівена Гарпера і Японії Сіндзо Абе. ЄС на зустрічі представляють голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер і глава Європейської Ради Дональд Туск.

Перед самітом Обама заявив, що однією з головних тем саміту G7 стане протистояння російській агресії в Україні.

Також, за його словами, учасники саміту мають намір обговорити питання світової економіки, підтримання сили і процвітання Євросоюзу, розширення трансатлантичного торговельного співробітництва, протистояння російській агресії в Україні, протидію загрозам, починаючи від екстремізму і закінчуючи зміною клімату.

Глави держав-учасниць G7 проведуть переговори з питань зовнішньої безпеки та економічної політики, торкнуться соціальних та екологічних питань - від прав жінок до лихоманки Ебола.

До порядку денного саміту "сімки" включено обговорення ситуації на переговорах щодо іранської ядерної програми, грецької проблеми і територіальні суперечки між Китаєм та його сусідами.

На зустрічі у верхах також обговорять боротьбу з голодом і бідністю, ситуацію в глобальній економіці і, напередодні паризького саміту ООН, присвяченого зміні клімату, проблему кліматичних змін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram