ГоловнаПолітика

Порошенко звільнив оборонний імпорт від мита та податків

Російську продукцію від ввізного мита закон не звільняє

Порошенко звільнив оборонний імпорт від мита та податків
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав закони про внесення змін до Податкового та Митного кодексів України щодо створення сприятливих умов для забезпечення виконання державних контрактів з оборонного замовлення та договорів на постачання продукції оборонного призначення.

Про це інформує прес-служба глави держави.

"Закон №365 - VIII від 23 квітня 2015 року звільняє від оподаткування ввізним митом складові (матеріали, вузли, агрегати, обладнання та комплектуючі вироби), що ввозяться на територію України у митному режимі імпорту для використання у виробництві продукції оборонного призначення, якщо замовником такої продукції є державний замовник", - наголошується в повідомленні.

При цьому зазначені товари не звільняються від ввізного мита, якщо вони мають походження або ввозяться з території країни-агресора, додали в прес-службі.

Крім того, Президент також затвердив закон №366-VIII від 23 квітня, який звільняє від оподаткування операції з ввезення в Україну товарів, які використовуються у виробництві продукції оборонного призначення, якщо замовником такої продукції є державний замовник.

Нагадаємо, 23 квітня Рада скасувала мито на оборонний імпорт. Російську продукцію від ввізного мита не звільнили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram