ГоловнаПолітика

Обшук в "Укрсоцбанку" проводився за підозрою у фінансуванні тероризму (документ)

СБУ провела обшук і вилучення документів щодо деяких клієнтів і партнерів

Обшук в "Укрсоцбанку" проводився за підозрою у фінансуванні тероризму (документ)
Первым стал выплачивать девиденды Укрсоцбанк
Фото: wikimedia.org

Служба безпеки України (СБУ) проводить слідчі дії в київському офісі UniСredit Bank (юридична ім'я - ПАТ "Укрсоцбанк") у рамках розслідування кримінального провадження за фактами фінансування тероризму.

Про це РБК-Україна заявила речник СБУ Олена Гітлянська.

"Сьогодні головне управління СБУ провело обшук і вилучення документів щодо деяких клієнтів і партнерів в UniCredit Bank. У своїх діях вони посилалися на рішення Печерського райсуду міста Києва з розслідування кримінальної справи за статтею "Фінансування тероризму". Банк надав всю необхідну інформацію, максимально сприяючи слідству. Водночас, дивують самі методи роботи - UniCredit Bank, як законослухняний учасник ринку, завжди надає таку інформацію за рішеннями суду у встановлені терміни, тому вдаватися до обшуку не було ніякої необхідності. Проте співробітники СБУ пішли на блокування роботи відділень, обмеження пересування співробітників тощо. Два роки тому у нас був аналогічний досвід, коли проводилися обшуки в офісах банку та операційна діяльність була практично заблокована. До сьогоднішнього дня ми були впевнені, що такі методи роботи вже ніколи не будуть використовуватися в нашій країні", - заявила перший заступник голови правління UniCredit Bank Тамара Савощенко.

На даний момент всі відділення банку працюють.

"До роботи банку у СБУ ніяких претензій немає. Ми є частиною міжнародної фінансової групи і завжди працюємо виключно в законодавчому полі", - підкреслила Савощенко.

Фото: rbc.ua

Фото: rbc.ua

Фото: rbc.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram