ГоловнаПолітика

Порошенко закликав ООН направити миротворців на Донбас

Пан Гі Мун підтвердив свій візит до Києва 8 травня

Порошенко закликав ООН направити миротворців на Донбас
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко у Польщі провів зустріч з президентом Броніславом Коморовським і генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

Співрозмовники наголосили на важливості та символічності зустрічі в Гданську, де зібралися лідери європейських держав вшанувати пам'ять загиблих у Другій світовій війні.

Сторони обговорили ситуацію на Донбасі і вказали на відсутність повного доступу для верифікації відведення техніки і припинення вогню.

Порошенко підкреслив, що ООН має відігравати велику роль у врегулюванні ситуації на Донбасі і, зокрема, направити туди миротворчу місію. Він також зазначив, що в зоні конфлікту склалася складна гуманітарна ситуація та немає доступу і можливості постачання української та міжнародної гуманітарної допомоги.

Генсек ООН, у свою чергу, підкреслив важливість виконання в повному обсязі Мінських домовленостей усіма сторонами і окремо наголосив на важливій ролі Петра Порошенка у мирному врегулюванні ситуації.

Пан Гі Мун нагадав, що після закінчення Другої світової війни, в якій загинуло близько 60 млн чоловік, минуло 70 років. "Ті страшні події мали стати уроком і виключити появу нових конфліктів", - підкреслив він.

Генсек ООН також повідомив, що прийняв запрошення і 8 травня відвідає Україну.

Нагадаємо, сьогодні Петро Порошенко перебуває з офіційним візитом у Гданську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram