ГоловнаПолітика

Шкіряк назвав мету поїздки своєї подруги в Непал

Цивільна дружина брала участь в евакуації як волонтер.

Шкіряк назвав мету поїздки своєї подруги в Непал
Шкиряк и Храмова
Фото: facebook.com/ekhramova2

В.о. голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк прокоментував участь своєї цивільної дружини Катерини Храмової в операції евакуації українців з Непалу.

Шкіряк заявив, що Храмова в цій поїздці була як "волонтер і досвідчена у східних практиках людина". Храмова працює інструктором з йоги в Києві.

"Саме з такою місією я погодився на те, щоб вона взяла участь у цій поїздці", - сказав Шкіряк в аеропорту "Бориспіль" після приземлення літака з українцями, повідомляє УНІАН.

Відповідаючи на запитання, чи не збирається він у відставку, Шкіряк заявив, що не буде реагувати на "брехню і чорнуху" про нього.

"У мене не було і немає бажання реагувати на всю цю нісенітницю. Ні в кого не вийде зробити з мене офірного цапа", - сказав чиновник.

"Я відповідаю за кожну дію працівників свого відомства і відповідально заявляю, що ДСНС не мала жодного проколу в цій поїздці", - додав він.

Нагадаємо, завдяки журналістам стало відомо, що Зорян Шкіряк, який полетів у Непал евакуювати українців, взяв із собою подругу. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який за посадою координує роботу Держслужби з НС, пообіцяв, що Шкіряк відповість за свою помилку.

Землетрус у Непалі був ще 25 квітня. Для евакуації постраждалих українців Міноборони виділило літак Іл-76, проте він кілька разів ламався. У підсумку українці змогли повернутися додому майже через два тижні після землетрусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram