ГоловнаПолітика

"Я звільняю інспектора-хабарника, а такий опір, ніби міністра", - заступник голови МВС

Чеботар прокоментував усі звинувачення у корупції

"Я звільняю інспектора-хабарника, а такий опір, ніби міністра", - заступник голови МВС
Сергей Чеботарь демонстрирует видеокамеру вмонтированную в верхнюю дверную планку
Фото: Anton Gerashchenko

Заступник міністра МВС Сергій Чеботар пов'язує атаку на нього, що активізувалася останнім часом, з проведенням держзакупівель і боротьбою з корупційними схемами, які у них існують.

Про це він розповів у бесіді LB.ua.

"За минулої влади мене, як заступника Кабінету Міністрів Тимошенко, півроку тягали силові органи. Дійшло до того, що я на 4 місяці мусив виїхати за кордон. Але я навіть не думав, що такий божевільний рівень корупції у системі державної влади залишиться. Навколо мене ходять багато чуток. Раніше я нічого не коментував, але ситуація виходить за всі можливі рамки", - зазначив Чеботар.

При цьому все, що відбувається, він називає спланованою провокацією з метою дискредитувати його і міністерство та зупинити боротьбу з корупцією, яка триває сьогодні на всіх рівнях.

Заступник міністра прокоментував особисто всі звинувачення, які звучать на його адресу.

"Сьогодні щодо мене йде вал фейків. То кажуть, що у мене вилучили під час обшуку золото в кабінеті. А в мене не було ні золота, ні обшуку. Влаштовують прослуховування у кабінеті. Кажуть, що у мене є якийсь будинок у Лісках. Але я не маю там будинку. У декларації все записано. Мій будинок знаходиться у Великих Дмитровичах, він дістався мені від батька. Подивіться, хоча там немає на що дивитися", - зазначив Чеботар.

Щодо інформації про затримання його у Фінляндії, де він перебував з паспортом на чуже ім'я, заступник міністра стверджує, що був у цей час у відрядженні у Варшаві.

"ЗМІ пишуть, що мене затримали у Фінляндії. Тоді як я перебуваю у Варшаві у шпиталі міністерства внутрішніх справ Польщі. Я подивився, хто написав про арешт, - проросійські видання, пов'язані з Фірташем і Льовочкіним. З телеканалів інформацію подав "Інтер" . Коли я виступив зі спростуванням, ніхто з них його не опублікував", - каже заступник глави МВС.

"Чеботар "кришує" Рівненську область і видобуток бурштину? Це стверджують ті, у кого якраз забрали незаконний видобуток. Або щодо транспортної компанії АТМ, яку мені приписували. Я спеціально вивчав, що це за компанія. З 1600 маршрутів по Києву вона контролює 6. Томенко подавав запити в ГПУ, але ніхто так нічого і не довів. Мене намагаються скомпрометувати як людину, відповідальну у відомстві за кадри, фінанси, озброєння. Якби були факти, вони б давно все оприлюднили, а не обмежувалися звинуваченнями", - зазначив Чеботар.

"Я, коли прийшов на посаду заступника міністра, поняття не мав, що мені чинитимуть такий опір. Я звільняю інспектора-хабарника, а такий опір навколо, неначе звільняю міністра. Дзвонять із різних органів влади на різних рівнях. Пропонують домовитися і залишити людину на місці. Але відомство веде боротьбу з корупцією, і я не маю наміру ні з ким домовлятися. У працівників транспортної міліції готелі, ресторани. Ми для цього стояли на Майдані? Ми звільнили близько 700 осіб. А вони залучають усі зв'язки і повертаються в органи, а нас навіть ніхто не запитує", - додав він.

Напади екс-міністра Юрія Луценка, який звинуватив Сергія Чеботаря в корупції, він також пов'язує з цією схемою.

"Одна справа кричати "корупціонер", а інша - дзвонити і казати, що звільняти таку-то людину не слід. Рятувати тих, хто з ним колись працював", - акцентував заступник міністра внутрішніх справ.

Ми ліквідували ЄДАПС, відкрили справ на 0,5 млрд гривень. Близько 1 млрд гривень вже можна повертати державі. Квартири, машини, запчастини. Ми виявили закупівлю запчастин на 10 млн гривень, а замість них болти і гайки до "Запорожця". А зараз проводяться держзакупівлі. Міністерство закуповує бензин по 20 з чимось гривень. А інші відомства - по 25. Виникає питання: чому? Люди втрачають до 1 млрд гривень і готові за них на все", - розповів Чеботар.

"Я не хотів спочатку реагувати на все, що відбувається. Але ситуація вже дійшла до того, що сьогодні мені погрожують: "Зупиніться, інакше розмовляти буде по-іншому". А за моєю донькою та онукою стежать люди з судимістю за вбивство. Мені доводиться наймати для них охорону. Я хочу показати людям, що ті, хто ризикують втратити мільярд, готові піти на що завгодно", - додав заступник міністра.

"Я не маю наміру ні з ким домовлятися і припиняти діяльність. З моїм усуненням припиниться розгляд усіх кримінальних справ. А саме це і потрібно тим, хто долучився до цих провокацій. Я працюватиму, поки мене не звільнить міністр і глава уряду", - резюмував Сергій Чеботар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram